Дамската чанта на мама

Много е странно, как през годините на съзряването, ние жените сменяме своя стил и почти постоянно претърпяваме пълна трансформация. Когато сме в младежките си години, избираме облекла, които да хващат окото. Те са ярки,красиви и неповторими. След това започваме да се обличаме по-елегантно, по-стилно.

Днес ще се спрем на темата за дамската чанта, когато влезем в етап от живота си в който ставаме родители. Изведнъж ярката, не винаги удобна, но винаги красива чанта, отстъпва мястото си на практичната, отиваща си с почти всяко облекло чанта. Класическа и колкото е възможно по голяма. Това не е случайно, просто мама иска да има дамска чанта,която да покрие всички изисквания.

Питали ли сте се, защо чантата на майката трябва да бъде голяма и в тъмни цветове? Сега ще го изясним.

Първо за цвета – колкото и да повтаряме, че в чантата на мама не се пипа, две малки, мръсни ръчички винаги търсят нещо вътре. Може би бонбонче или безценната играчка, която мама предвидливо е скътала там. Представете си, ако чантата е бяла. Това е причината за тъмните цветове, които много от мамите предпочитат.

чантата на мама

А размерът? Той е просто наложителен. В чантата на мама има(нали знаете изразът) всичко друго, но не и ред. Там се спотайват няколко пакетчета кърпички, за да  не ходи пакостникът като Тарзан из града. Лепенки и нещо за промивка на удареното краче. Вода за вечно жадните.Чифт дрехи, за да не си личи всичко, което е ял малчо. Кремче за ухапване от насекоми + всякакви лакомства от дъвки до кроасани. Тефтер и химикал, ако мама се наложи да проведе три минутен разговор, да го направи спокойно докато Пикасо твори. И чак след като поберем всичко това, идва ред за нещата на мама – телефон, портмоне и… мястото свърши.

Да благодарим на дизайнерите на чанти за различните модели и размери. И не забравяйте, че този етап скоро ще мине, след само няколко години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *