Как да изберем подходяща чанта за разходка извън града?

Натовареното градско ежедневие все по-често и по-често ни кара да търсим тишината и спокойствието на извънградските пейзажи. Всеки от нас обича да си събере багажа и да избяга за малко от ежедневието си – било то за един следобед или за цял уикенд.

Когато планираме своето пътуване, нашият най-добър приятел и най-важен аксесоар е удобната чанта. В зависимост от вида на маршрута и начина на пътуване, можем да се спрем на комфортна и компактна раница или на малък сак, а доста често и на комбинация от двете.

Ако планирате кратка, няколкочасова разходка до покрайнините на града или до друга сравнително близка дестинация, то най-удачният вариант за вас е добрата стара раница. Тя трябва да бъде с меки, сравнително дебели презрамки, които да не създават дискомфорт на раменете ви, независимо от теглото на багажа ви и продължителността на носенето. Раницата трябва да бъде с просторна вътрешност и без много излишни прегради, за да може безпроблемно да побере по-обемните ви вещи – връхна дреха, кутия с храна, бутилка с вода или чай. Ако обичате нещата Ви да бъдат подредени въпреки липсата на обособени прегради, можете да използвате отделни торбички, органайзери и несесери за чанта.

Ако ли пък сте решили да прекарате по-дълго време извън града, ще трябва да използвате за целта малък или средно голям сак, в който да съберете дрехите и тоалетните си принадлежности, както и други вещи, които бихте искали да вземете със себе си, за да е пълноценна вашата почивка – любима книга, фотоапарат, резервен чифт обувки… Сакът трябва да бъде с оптимална вместимост, за да събере възможно най-много багаж за размера си. Когато избирате сак, трябва да обърнете внимание на разположението и използваемостта на отделните му прегради, тъй като невинаги по-големият сак побира повече багаж.

Ако да носиш сак, някак не се вписва в стила ти, то може да пробваш с друго лесно, изгодно и практично решение, а именно сет с няколко вида чанти / раници. Тези сетове съдържат най-често голяма тоте чанта, голяма раница, малка раница или несесер за козметика и понякога дори портмоне. Вече предлагаме подобни на сайта ни, а много скоро ще увеличим броя на моделите, тъй като очевидно има голям интерес към тях.

В допълнение към сака, който ще пребивава в колата или хотелската ви стая, винаги можете да имате една малка раница, която да бъде неразделна част от вашите разходки и в която да носите вещи от първа необходимост. Например тази долу, много от нашите клиенти я предпочитат заради атрактивния дизайн и практичността и:

ДАМСКА РАНИЦА PARADISO

Добрата чанта за пътуване се познава по това, че не се сещате, че я носите, докато не ви дотрябва част от съдържанието ѝ. Тя е е аксесоар, който е създаден да улеснява вашата почивка, а не да ви създава излишни дискомфорт и напрежение. Именно поради това е много важно да отделите нужното време и внимание при избора на перфектната чанта, която да бъде ваш верен спътник в най-приятните ви моменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *