Как да изберем подходящ мъжки колан за подарък?

Без значение дали сте мъж и избирате колан за себе си или пък сте дама и избирате подобен аксесоар за любим мъж, то тази статия със сигурност ще Ви бъде полезна. Мъжете имат малко на брой аксесоари, това са предимно часовник, портфейл и разбира се колан. Точно поради тази причина е необходимо изборът да бъде правилен, защото в повечето случаи мъжете не сменят колана си всеки ден, а носят един и същ и то продължително време. Коланът от доста време не е само необходимост, която придържа панталона или дънките. Той е нещо повече, той е част от вашата визия и определено допълва цялостно облеклото Ви.

При избор на колан е важна широчината. Ако мъжът е по-висок, то е по-добре коланът да е по-широк и обратното, ако не е толкова висок може да бъде по-тесен. Разбира се широчината зависи и от дрехите, на които ще се слага колана. Тези за дънки са по-широки, защото самите гайки на дънките са по-големи. Официалните колани за по-изискани панталони от костюм са една идея по-тънки.

От значение е материалът на изработка. Коланите биват според този показател няколко вида, от естествена кожа, от изкуствена кожа и смесени, или т.нар. еко кожа. Най-хубави и скъпи са тези от естествена кожа, не са лош избор стига да сте готови да дадете повечко пари за такъв колан. Много добър вариант са тези, които са смесени, цената е поносима, а и здравината на колана също. Коланите от изкуствена кожа също не са лош избор, особено тогава, когато си купуваме 2 или 3 колана и ги сменяме, сами разбирате, че ако си купим да речем- бял, черен и кафяв колан и всички те са от естествена кожа, то ще ни излезе доста солено.

избери лесно евтин мъжки колан

Освен кожени, имаме и платнени колани, които стоят доста добре на ежедневни и спортно-елегантни панталони.

Това, което отличава повечето колани освен техният материал на изработка е и самата му тока. Още наричана катарама, тя е основата на колана, все пак човек първо нея забелязва. Трябва да се гледа на токата като на произведение на изкуството или на вид бижу. Там вече нещата зависят от вашият вкус, както и разбира се от начина на живот, работата и това къде ще носите колана си. Може да бъде по-голяма с множество красиви елементи или пък по-малка и изчистена, ако работите на място с по-формална обстановка и облекло.

Хубаво е, когато носите костюм- цвета на колана и този на обувките да бъде еднакъв. Ако пък носите колана с дънки и не сте официално облечени, нищо не пречи да го използвате като акцент във вашето облекло, той може да контрастира с останалите дрехи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *