модерни дамски чанти за сезон пролет-лято 2022

Модерни дамски чанти и раници през сезон пролет – лято 2022 г.

Може би най-лошото е вече зад гърба ни, скоро вирусът няма да е съществена част от нашия живот и всички ще възстановим нормалното си ежедневие.

Това разбира се включва много приятни разходки с приятелки през пролетта, както и летни приключения в горещите нощи край близкия плажен бар.

За да имаме перфектна визия през топлото време от годината е важно да изберем и точната дамска чанта или раница, която да бъде верен спътник в нашите пътешествия.

Въпреки вируса, карантината и другите лошотии покрай него, много дизайнери разработиха интересни визии, които ще бъдат актуални през тази година. През сезон пролет-лято 2022 г. ще бъдат актуални чанти и раници, които се отличават по своя материал, дръжки, както и начин на закопчаване.

Вижте какво препоръчват да се носи, дизайнерите:

1.Чанти

Изключително актуални през сезона ще са малките дамски чанти, наричани още и мини чанти. Някои от тях имат опцията да бъдат клъч чанти, а други са типичните чанти за през рамо. Важно е да се съобрази дължината на верижката при носенето на такъв тип чанти.

Истината е, че те не са възможно най-практичния аксесоар, но за сметка на това са истинско бижу и определено привличат погледите. Цветово може да заложите на нещо по-шарено или пък класиката – черно/кафяво.

  • Прозрачни дамски чанти

Въпреки че част от модните къщи вече са „еко“ ориентирани и започват да създават по-екологични модели чанти без пластмаса, истината е, че на подиума на висшата мода все още пластмасовите чанти заемат най-високо място. Аксесоарите от пластмаса, особено прозрачните продължават да бъдат абсолютен хит сред младите хора.

Разбира се, носенето на прозрачна пластмасова чантичка има и своите недостатъци. Например, че всички виждат какво носите. Много от модните марки решават този проблем като предоставят чантата, заедно с непрозрачен несесер. Така супер лесно може да поставите това, което не искате да се вижда, без излишни притеснения директно в него.

  • Дамски чанти от ратан

Ратановите дамски чанти са популярни и през тази година, няма по-добър аксесоар, който да вземете с вас на плажно парти например. Те са удобни, леки и много практични, тъй като попринцип са по-големи от мини чантичките и събират повечко неща. Освен всичко друго ратанът е „еко“ материал, така че е добро решение за всички, които предпочитат по-устойчивата мода, обърната с грижа към природата.

2. Раници

  • Ежедневни дамски раници за в града

На първо място модните дизайнери ни представят типичната градска дамска раница за ежедневието. Тя по-скоро е практична и достатъчно голяма, за да събира всички необходими вещи, отколкото да е някакво кой знае какво модно бижу. Разбира се, хубаво е раницата да бъде красива и да се вписва добре с останалата част от визията ни.

Този тип раница най-често е изработена от текстил или друг лек материал. В случая материала на изработка е важен, защото през лятото не ни трябва толкова издръжлива на атмосферните условия раница, а по-скоро нещо, което е достатъчно леко, тъй като и без това си пълним доста раниците.

Кожените пролетни или летни раници са доста по-луксозен вариант и се ползват вече предимно за „фаца“. Все пак е важно „фаца“ да има! Ако се чудите какво е това, става въпрос за жаргон, идващ от италиански и значещ – външен вид. Тоест този тип раници не са толкова практични и не побират много неща, но за сметка на това са супер стилни, луксозни и красиви. Предполагам вече се досещате за какво говорим. Е, няма да ви изненадаме, защото и през 2022 г. този тип раници ще бъдат модерни и е добре всяка дама да има поне една такава в гардероба си.

Накратко това бяха най-актуалните модни предложения за чанти и раници през 2022 г. Важно е да знаеш, че всички тенденции са преходни, но ако обичаш да носиш дамска чанта или раница, то инвестицията в такава никога не е лоша идея. Истината е, че с богат набор от аксесоари като чанти или раници, ти винаги ще бъдеш модерна, тъй като често нещо старо, но забравено е всъщност новото модерно и актуално. От теб остава само да съчетаеш всички свои аксесоари с останалата част от облекото ти.

Не забравяй да разгледаш нашите модни изкушения на NovaChanta.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *