ученическа раница за тинейджъри

Ученическа раница за тинейджър момиче – как да изберем?

В безкрайния списък с ученически пособия винаги има нещо, което училищата не споменават, но което родителите никога не забравят: раницата. Това е неизбежен аксесоар за всеки ученик, било то за училище или за посещение на допълнителни курсове. Това е нещо, което съпътства редица години от живота на децата и по един или друг начин, влияе върху това как растат и как се изправят пред всеки учебен ден.

Изборът на раница е труден и важен, а когато избираме за момиче тинейджър – спецификите са още повече, а мисията ни става, ако не невъзможно, то поне значително по-трудна.

ученическа раница с фламинго
Нашата ученическа раница с фламинго е налична в черно или сиво. Виж я ТУК.

Изглежда тривиално, но изборът на добра ученическа раница за тинейджър момиче е от решаващо значение. Все повече и повече родители са наясно с това. От съществено значение е възрастта на момичето.

Не е лесна задача да намерите добра ученическа чанта. Вашето момиче непрекъснато расте и нуждите му се променят в зависимост от ръста ѝ и изискванията на училището, в което се намира.

Какви насоки е препоръчително да спазвате, когато купувате добра ученическа раница за момиче? Всичко, което трябва да имате предвид, ако искате момичето ви да ходи на училище, без да страда нито гърба, нито раменете, нито тялото ѝ като цяло, поради лоша раница, са следните неща:

Размер на раницата според възрастта

В зависимост от възрастта момичето ще има различен ръст, както и различни учебници, тетрадки и ученически пособия, които ще трябва да носи в раницата си. Поради тази причина критерият за възрастта е един от най-важните, когато става въпрос за определяне не само на вида на раницата, която трябва да вземете, но и на нейните размери. Това са подходящите размери за ученически чанти въз основа на възрастта на момичето:

Между 2 и 3 години – Раница с дължина между 22 и 25 сантиметра.

Между 3 и 4 години – Раница с дължина между 26 и 31 сантиметра.

Между 4 и 6 години – Раница между 31 и 35 сантиметра.

Между 5 и 7 години – Раница между 35 и 40 сантиметра.

Между 7 и 13 години – Раница от 40 или повече сантиметра.

Вярно е, че височината на човек е нещо много променливо и че малките бързо растат. Ето защо може да вземете тези измервания като референтни, но не се ръководете 100% от тях. При всички положения за момиче тинейджър раница от над 40 см е подходяща, но истината е, че голяма част от момичетата след 13-16 години не искат да носят по-обемни раници, а напротив все по-малки и непрактични, най-вече поради естетически причини.

Тегло на момичето

Важно: Информацията по-долу е преди всичко полезна за ученическите раници на момичета, които все още не са станали тинейджърки.

Нещо много важно за раницата е тя да тежи малко, но в същото време да има място и капацитет да носи подходящия товар от учебни материали. Дори ако трябва момичето ви да носи много книги, калъфи, тетрадки, ученически пособия или каквото поиска учителят, запомнете, че теглото на заредената раница не трябва да бъде повече от 10% от теглото на детето.

Това означава, че теглото на вашата дъщеря трябва да го разделите на 10. Например, ако тежи 35 килограма, раницата с целия материал не може да тежи повече от 3,5 килограма. В противен случай можете да причините наранявания на гърба и раменете, които влияят на стойката и растежа на детето.

Разбира се, това е трудно да се контролира поради количеството неща, които трябва да бъдат отнесени или донесени от училище. Но се опитайте да държите тази променлива под контрол и, разбира се, се уверете, че раницата е подготвена да издържи това натоварване, а може би най-много малко повече.

Ако търсите практична ученическа раница на достъпна цена, може да разгледате нашите модели ТУК. В сайта разполагаме и с малки стилни раници за по-големи тинейджърки, които също могат да поберат всичко необходимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *