Доставка и плащане

Как става доставката и плащането, може да откриете тук на тази страница!

1. Кога и как се извършва доставката? Кой доставя?

Доставката в общият случай се извършва на следващият работен ден след като сте поръчали и сме се обадили за потвърждение на поръчката. Всички наши чанти, портфейли и други аксесоари се доставят от фирма "ЕКОНТ ЕКСПРЕС" ООД. На практика нашите клиенти имат две възможности- да получат своите пратки на посочен от тях адрес или пък да ги вземат от офис на Еконт. В доста от населените места в страната вече има офиси на Еконт, което прави доставката до такъв офис предпочитана поради две причини. От една страна тя е доста по-евтина, но същевременно е и удобно пратката да бъде взета от офис. Защо ли? Ами когато се доставя на адрес е нужно да има човек на адреса, когато дойде куриерът. Докато вземайки вашата пратка от офис на Еконт имате възможност да отидете там в удобно за Вас време. Повечето офиси работят сутрин от 9:30 до 18 или 19 часа, това е добър времеви интервал, в който може да получите новата си чанта. Отделно дори да не може да я вземете в деня, когато пристигне не е проблем да отидете след ден или два, тя пак ще бъде там и ще Ви чака!

2. Колко струва доставката? Кой плаща?

чанти онлайн с безплатна доставка от NovaChanta.com

Ако сте поръчали продукти от сайта за повече от 100 лв., то доставката ще бъде безплатна за Вас - до офис на Еконт или адрес (не важи за пратки над 1 кг., както и за доставки до адрес в събота). Ако стойността на вашата поръчка е по-малка доставката се заплаща от Вас, като цените са горе-долу следните:

Доставката до офис на Еконт е приблизително 3.50 лв., а тази до адрес 4.50 лв.

Цената на доставката може да варира в зависимост от сумата на наложения платеж, дали има опция за получаване на SMS известие за пристигнала пратка, както и от населеното място, до което се доставя. В някои малки населени места, в които нямат офиси на Еконт е възможно доставката до адрес да се оскъпи (да стане в размер 6-7 лв.).

Тъй като предоставяме на нашите клиенти допълнителна опция за преглед, за да са сигурни те какво купуват, в случай че откажат покупката те заплащат доставката и в двете посоки.

3. Дали ще получа това от снимките?

Да, ще получите точно това, което сте поръчали. За ваше спокойствие ние изпращаме всеки наш продукт с възможност за тест и преглед. На практика това означава, че към момента на поръчката Вие все още не сте го купили. Новата чанта или пък портфейл примерно ще дойде на вашата врата или в офис на Еконт, там Вие ще може да го разгледате и тествате, да се убедите че е като от снимките и сами да прецените дали да го закупите или пък не. След прегледа имате два варианта. Вариант 1- харесва Ви и го купувате- плаща се на куриера или в офиса на Еконт. Вариант 2, не Ви харесва или вече сте купили нещо друго или има някаква друга причина- не го купувате, а отказвате пратката. В този случай не се плаща цената на продукта, а единствено сумата за доставка в двете посоки. 

* В случай, че сме Ви изпратили грешен продукт или пък цвят, то ние ще поемем всички транспортни разходи по връщането и ще Ви изпратим точният модел / цвят - за наша сметка!

4. Кога ще си получа поръчката?

Много често срещан и важен въпрос заедно с този за цената на доставката. Ние от NovaChanta.com знаем добре колко е важна бързата доставка, тъй като понякога нашите клиенти поръчват продукти, за да изненадат близък човек за някакъв повод, в подобни ситуации е необходимо да се реагира бързо, защото иначе ще бъде пропуснат момента. Затова се стремим да доставяме нашите поръчки възможно най-бързо, като разбира се се съобразяваме с работното време на куриерските фирми, с които работим. Попринцип доставяме от 24 до 48 часа след поръчка. Изключение са почивните дни като събота и неделя. Така например поръчки направени в събота се изпращат в понеделник (като първи работен ден след неработните).

5. Как ще разбера кога пратката е в офис на Еконт или ще ми се донесе на адреса?

Попринцип се обаждаме на всеки клиент, за да му дадем подробни указания. В случай, че случайно сме пропуснали ще бъдете уведомени за доставката от Еконт. Това означава, че ако сте поръчали продукти до офис на Еконт, ще получите SMS в деня, в който пратката е вече пристигнала. СМС-ът ще съдържа номер на товарителница, адрес на офиса на Еконт, където е пратката, както и цената на продуктите + тази на доставката. Ако при поръчка сте избрали доставка до адрес, то куриерът ще Ви се обади на оставения телефон за връзка и с него ще се разберете, кога да посети адреса Ви. Ако случайно не сте на адреса- може да оставите друг адрес за доставка при разговор с куриера или пък да се уговорите да дойде отново друг ден или в друг час.

6. Може ли друг да ми вземе пратката?

Да няма никакъв проблем. Приятел, роднина или просто познат може да вземе вашата пратка, ако е на адреса или пък дори от офис на Еконт. Единствено е необходимо да знае вашите имена като получател, да кажа че ще вземе пратката вместо Вас и разбира се да заплати сумата, която е дължима.

7. Кога и как се плаща?

За момента предлагаме само два метода за плащане, а именно наложен платеж (НП) чрез пощенски паричен превод (ППП) и банков превод (БП). Първият метод - чрез НП означава, че се плаща на куриера, който Ви носи пратката или пък на служителите на Еконт в съответният офис. Разбира се, както писахме по-горе първо може да си видите пратката. Също така може да платите в брой или пък с карта в офиса на Еконт. Считаме, че този начин на плащане е най-надежден и сигурен от страна на клиента, защото така има възможност първо да прегледа поръчаното и тогава да плати. При всички други методи за плащане първо се заплаща стойността на продукта, а впоследствие той се доставя. За нас обаче е най-важна гаранцията и сигурността на клиента при поръчка. Ние се стремим той да бъде на 100% удовлетворен от пазаруването в NovaChanta.com!

Другата възможност за плащане, която предлагаме е чрез банков превод. По този начин директно нареждате сумата за плащане (стойността на продукта + доставка) към нашата фирмена банкова сметка, а пратката се доставя без наложен платеж. Това е удобен вариант за разплащане в случай, че не обичате да носите пари в брой или пък желаете да направите приятна изненада на ваш любим човек, който да получи пратката директно като подарък, без да се налага да заплаща нищо!