суеверия свързани с портфейлите, на кое да вярваме?

Популярни суеверия, свързани с портфейла

Колкото и да отричаме, всички ние си имаме суеверия, някои от които са останали от предни поколения, а други са новонаучени. А що се отнася до пари, забогатяване и запазване на благосъстояние, всеки от нас тайничко си вярва, че нещо, ритуал или предмет, ще му носи късмет. Чуваме или четем различни твърдения какво трябва и какво не бива да слагаме в портмонето си, базираме се на повелите на фън шуй, стараем се да допускаме само „добра“ енергия… Въпрос е на лично усещане и възгледи на какво и до каква степен да вярваме.

суеверия свързани с портфейлите, на кое да вярваме?

Суеверията по повод портмоне, портфейл или каквото използвате за носене на парични средства, могат да се обобщят така:

  • Предмети в портмонето, които „гарантират“ трайно благосъстояние. За някои хора това е четирилистна детелина, за други – дафинов лист, за трети – парата от коледната питка… Южноамериканските индианци от Перу, Боливия и Еквадор имат обичай да носят семе от растението уайруру, което да им носи винаги пари и това вярване датира от дълго време.
  • Предмети, които не трябва да се поставят в портмонето – с други думи, ако са вътре в него, няма да носят богатство и ще „прогонват“ парите. Например: снимки на хора, защото те „блокират“ притока на подходящата енергия.
  • Външният вид на портфейла/портмонето – в никакъв случай не трябва да е скъсано или захабено. Подобно е твърдението и за дреха – чисто енергийно, това възпира прогреса. Познавачите на фън шуй дават съвети относно цвета на портмонето – не трябва да е синьо, а да е с цвят, близък до метала и земята – златисто, кафяво, охра, жълто, сиво и др. цветове от тези гами.

Портфейлът, също така, трябва да е достатъчно голям, дотолкова,че да не се налага прегъване на банкнотите.

  • Място, където поставяме портфейла – обикновено той си стои в чантата ни, затова никога не поставяме чанта на пода, защото се счита, че това води до обедняване.
  • Празен или пълен – всеизвестно е, че един портфейл не се оставя празен. Може символично да има в него най-дребна монета, важното е да присъства. И никога не подарявайте празно портмоне, ако желаете притежателят му да не остава без пари. Но колкото е по-голяма една банкнота в портмонето и колкото по-дълго се задържи там, толкова по-добре. Идеята е, че голямата пара привлича голяма сума…

Ето го нашето предложение за мъжки портфейл:

евтин мъжки портфейл
Красив, удобен и практичен мъжки портфейл – изгодна цена, чудесен подарък за всеки мъж! КОД: MP10, Цъкни на снимката, за да го разгледаш в сайта ни – NovaChanta.com

Вие решавате доколко да вярвате на суеверията, но за много от тях се твърди, че са “проверени“, а учение като фън шуй има доказана ефективност и широко се прилага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *